Bahn-Larsen Skov Have og Park maskiner

Skal man lade sine batterier værktøjer, robotklippere osv. om vinteren.

Vi ser desværre en del batterier der ikke holder vinteren over, når have sæsonen starter er nogle batterier afladede iløbet af vinteren og der kan ikke komme gang i dem igen. Derfor har vi lavet denne guide til hvordan du passer på dine batterier.

Dine batterier holder meget længere ved at blive ladet over vinteren, vi tænker ikke over det i hverdagen, telefonen bliver ladet hver 2. dag. bilen bliver ladet hver gang du køre i dem.  Men din havetraktor eller robotklipper står stille fra november og til engang i april.

Bly-syre batterier:

benzindrevne havetraktorer, frontklippere og zeroturns har bly-syre batterier, enten er syren i gele så det ikke løber ud (batteriet Kan lægges ned) eller syren flyder løst i batteriet.

Min erfaring er at batteriets levetid kan forlænges betragteligt ved at lade på det. De overvintrende maskinner vi har her på værkstedet, bliver ladet en gang månedligt for at motionere batteriet. 

Batteriet frysepunkt sænkes lang ned under 0 grader når det er fuldt opladet, samt når du oplader, genereres der en smule varme der også holder kulden væk.

 

C-tek har nogle gode intelligente ladere som vedligeholder batteriet når det sidder på, og sørger samtidig for ikke at lade for hårdt på batteriet, så syren koges af. en 0,8A lader er rigeligt til havepark maskiner. 

ctek lader vinter opladning vedligehold af batteri

 

Litium ion batterier.

LI-ION batterier Bruges i alle håndholdte batterimaskiner, robotplæneklippere, batteri plæneklippere, og for mange nyere benzin plæneklipperes vedkomne, også til el-start.

"i gamle dage" med de gamle nikkel-cadium batterier, lærte vi at batterier har godt at  blive helt afladet, og så opladet igen, det er modsat med litium de elsker at blive ladet. 

Får du ikke opladet et batteri, kan det falde ned i "den dybe afladning" hvor det print der sidder i batteriet, ikke vil genkende batteri cellerne, det vil i det værste tilfælde gøre dit batteri ubrugeligt. Sommetider kan man redde det med specielle ladere.

Selve det print på batteriet bruger hele tiden en lille smule strøm, det er med til at overvåge cellerne og sørge for de bliver afladet ens, men bliver batteriet ikke ladet kan printet opbruge strømmen og batteriet ryger ned i den dybe afladning..

 

Stiga anbefaler at du lader på deres batteriet hver 6. uge. Stihl anbefaler at blot der er strøm nok på til  batteriet ikke løber tør inden du skal bruge det næste gang.

 

Vi anbefaler du oplader batteriet når sæsonen er slut, til jul, i vinterferien og igen til påske, samt du  opbevare batteriet tørt og frostfrit, men ikke oven på fyret derhjemme, 10-20 Grader er godt.

 

Produkter:

Batterimaskiner

Brands: