Bahn-Larsen Skov Have og Park maskiner

Buskrydder - Kratrydder

Buskrydder

Vi har stort udvalg af både hobby og professionelle buskryddere til gode priser. Vi har kvalitetsmærker som Stihl, Echo, Stiga og andre gode mærker. Vi har en stor erfaring med vore buskrydder mærker, og vil meget gerne dele ud af erfaringen.

Vil du gerne have vejledning i hvilken buskrydder du skal vælge, er du velkommen til at ringe på 48 28 70 20.
Vigtigt at overveje før man køber: Hvad der skal ryddes og hvor meget man skal bruge kratrydderen. Overvej om støj har en betydning, der er 2-takts buskryddere hurtige men larmer mere end 4-takts buskryddere.

Buskrydder til rydning af krat

Buskrydder til krat, med metal klinge

De store buskryddere kan bruges til rydning af krat. Alt efter opgavens omfang skal man vurdere hvilken sele man kræver, hvor stor den skal være og hvor stort værktøj du kan montere.

Valg af skæreværktøj til Buskrydder
Der er flere forskellige typer af skæreværktøj. Som udgangspunkt vurdere man opgaven, og hvor åbent værktøjet skal være. Desto mere åbent det er, desto mere vil klingen gribe materialet og smadre det. Det er eksemplificeret ved trimmersnørren som er det mest åbne skæreværktøj man kan bruge, som så også smadre materialet mest muligt. I den anden ende af skalaen kan man se på en rundsavsklinge, som er et skæreværktøj til at fælde træer, her laver man et enkelt snit i træet og der med fælder det. Altså har men en lukket klinge som kun bearbejder materialet én gang. Der imellem de to eksempler er der en verden af forskellige klinger.

Buskrydder med græsklinger

Når man bruger græsklinger, vil man se på hvor mange tænder der er, desto flere tænder desto mere lukket klinge og derved vil buskrydderen have lettere ved opgaven og arbejde mindre med materialet.

Buskrydder med trekantsklinge
For mange er en trekantsklinge den mest kendte klinge til buskrydderen, som kan bruges til meget. Den kan både fælde græs og smadre det lidt uden at den vil have problemer med at tage mindre buske og skud fra buske. Den er mere energi økonomisk at køre med frem for en trimmersnører, dog vil en trimme snører smadre materialet mere og har ofte et større arbejdsområde. Så her skal man vurdere hvor meget kraft buskrydderen har. De helt store kan holde højt arbejdstempo, med trimmesnører og samtidig have et stort arbejdsområde. Denne kombination er virkelig effektiv, men sætter også stor krav til buskrydderen. Kører man en mindre buskrydder kan det give mening at give afkald på at materialet er helt smadret og at arbejdsområdet (diameteren på klingen) er mindre, men tilgengæld kan man holde et højt tempo.

Når man bruger batteri buskrydder, er det en god idé at bruge metal klinge
Det kræver mindre energi at kører med en trekantsklinge eller en græsklinge, når der skal fældes græs. Det er fordi den har et bedre moment og skærer græsset nemmere, samt ikke smadre græsset ved at skærer det over flere gange. Der for anbefaler vi når muligt, at bruge metal klinger på buskryddere på batteri.

Til meget store arealet kan man overveje en Skiveklipper

Buskrydder til rydning af græs

Buskryddere til græs, enten med snørre eller klinge

Når der skal ryddes græs kan man godt blive overrasket over hvor meget energi det tager. Specielt hvis man kører med trimmersnøre på sin buskrydder. Et snørrehoved skærer i materialet mange gange fordi den trækker græsset ned i gennem arbejdsrområdet. Det er super effektivt hvis man vil have ryddet helt op, da græsset næsten kan ødelægges så meget at det forsvinder ned i det tilbageværende græs. Ulempen er at det er energi tungt og specielt på mindre benzin buskryddere eller på buskryddere med batteri. Kan størrelsen på opgaven og den energi man har til rådighed give udfordringer.

Buksrydder til græs med klinge
Når man bruger et mere lukket skæreværktøj, som eksempelvis en metalklinge. Så skal maskinen bruge mindre energi af to årsager, det første er at arbejdsområdet ofte er mindre og at hastighederen kan være lavere pga. det moment en metalklinge har. Derudover har buskrydderen også kontakt med materialet færre gange. Desto mere lukket værktøjet på buskrydderen er, desto mere vil man have en effekt som en le. Græsset skæres over og efterlades med hele lange akse.

Buskrydder til vildt med vilje
Har du brug for at samle det afklippede materiale op er det en fordel at det ikke er smadret helt. Desto længere strå man skal samle op, desto mindre rive arbejds skal man lave. Det kan næsten gøres med en greb, hvis man har meget tæt beplantning der bliver høstet med en meget lukket klinge. Der kan man med lidt snilde, opnå en teknik hvor man får alt afklippet til at ligge i baner som relativt nemt kan samles op.
hvorfor samler man biodiversitet op
Bio diversitet eller vild med vilje, er ofte en blomster blanding som man forsøger at fremavle af urter og eksempelvis engblomster. De gror bedst i en udpint jord hvor der er mindre næring. Er der for meget næring i jorden, vil kløver og forskellige græsarter hurtigt overtage magten. Derfor kan man med en buskrydder med en lukket klinge fælde blomsterne, lade dem ligge og evt. går rundt i det afklippede for at blomsternes frø bliver rystet af så de kommer igen det efterfølgende år. Der efter kan man nemt samle materialet op og fjerne næring fra jorden, så den stille bliver mere og mere eng og urte venlig.

Til meget store arealet kan man overveje en Fingerklipper
Stort udvalg i Stiga maskiner til alle opgaver i haven.
Echo og Shindaiwa er Japansk super kvalitet du kan have i mange år. og samtidigt til fornuftige priser. Så tør du være anderledes er Echo et godt valg
Fra AL-KO har vi de kendte cylinderklippere L45-7 og GU400 med det gode gamle Gudenaa brandt. AL-KO har et meget stort program i bl.a. Brændeklivere og vertikalskære
Stihl er vores sidste nye mærke som vi altid har ønsket os at forhande. Da Stihl jo har den bedste kvalitet og alle ved hvad god Stihl er.