Bahn-Larsen Skov Have og Park maskiner

Vetikalskære Plænelufter

Vertikalskærer

Bemærk forskellen mellem vertikalskærer og mosrive.


Hvad er en vertikalskærer

En vertikalskærer har knive som skærer spor i jorden, så vand og ilt kan trænge ned til græssets rødder. Der dannes flere græsrødder, hvilket gør græsplænen tættere og grønnere. På den måde mindskes behovet for kunstgødning, og mosset forsvinder.

Hvad er en mosrive

En mosrive har fjedre der river mosset op og er altså mest en kosmetisk behandling, men rigtig godt i kombination med en plænelufter.

Økologiske Plænepleje

Et af de "nemme" og økologiske tricks for at holde sin plæne grøn kaldes plæneluftning. Nåede du det ikke i foråret kan det lige nåes før vinteren sætter ind.

En græsplænes rødder skal have luft. Dette er vigtigt for god vækst fremadrettet, men alderen på plænen spiller i høj grad ind: Med tiden dannes kompakte rødder, som betyder at plænen ikke får luft. Næring og vand trænger kun vanskeligt igennem overfladens lag. Benyttes plænen flittigt, presset luftlommerne sammen, og dette medfører igen at rødderne ikke får mulighed for at optage næringsstofferne optimalt. Bedre bliver det ikke når blade, kviste og lignende ligger som en tæppe henover græsplænen, - og rigtig galt bliver det i områder med skygge, hvor man risikerer at mosset får overhånd.

Stort udvalg i Stiga maskiner til alle opgaver i haven.
Echo og Shindaiwa er Japansk super kvalitet du kan have i mange år. og samtidigt til fornuftige priser. Så tør du være anderledes er Echo et godt valg
Fra AL-KO har vi de kendte cylinderklippere L45-7 og GU400 med det gode gamle Gudenaa brandt. AL-KO har et meget stort program i bl.a. Brændeklivere og vertikalskære
Stihl er vores sidste nye mærke som vi altid har ønsket os at forhande. Da Stihl jo har den bedste kvalitet og alle ved hvad god Stihl er.