Bahn-Larsen Skov Have og Park maskiner

Kompostkværn eller flishugger

Kompostkværn

Kompostkværn anbefaler vi til små og store haver hvor der skal ryddes op på grene og kviste. En kværn med valse trækker selv materialet ind, så det bliver en nemmere proces at bruge maskinen. En kompostkværn laver et relativt fint materiale, som kan bruges som kompost i køkkenhaven eller kommes i en kompost.

Flishugger, er til større grene, hvor det kan være svære at komme små grene i. når de har fat i enden af grenen vil de også selv trække den ind. En flishugger laver groft flis, som kan tørres og bruges i stier eller i bede.

Kompostkværn med valse

Kompostkværne anbefaler vi til små og store haver hvor der skal ryddes op på grene og kviste. En kværn med valse trækker selv materialet ind, så det bliver en nemmere proces at bruge maskinen. En kompostkværn laver et relativt fint materiale, som kan bruges som kompost i køkkenhaven eller kommes i en kompost.

En kompostkværn med valse fremfor kniv, er nemmere at bruge synes vi. De har generelt et lavere støj niveau da de ikke tager så mange omdrejninger, men trækker materialet stille og roligt ind og kværner det med en kniv valse. En kompostkværn med kniv, fungere mere som en foodprocessor hvor materialet kommer ned til en kniv der kører med høje omdrejninger og derved processere materialet og fin deler det.

Så kompostkværn med valse eller kniv, er et spørgsmål om hvor fint materialet skal være og hvilken arbejdsgang man bedst kan lide. Se evt. en video på vores produkter hvor man kan se hvordan maskinen fungere i brug. Er du i tvivl så ring og spørg, vi har erfaringer med brug af forskellige modeller og kan vejlede dig i valget af din næste kompostkværn eller flishugger, uanset om det er et tilbud på kompostkværn med kniv eller valse så hjælper vi gerne.

Til haven er det normalt en elektrisk kompostkværn man bruger, enten med kniv eller valse. Valsen er ofte selvslibene ved at justere kniven ind i modskæret vil den slibe sig og det gør for en nem og behagelig brug.

Flishugger med benzin motor

Flishugger, er til større grene, hvor det kan være svære at komme små grene i. Når flishuggeren har fat i enden af grenen vil de selv trække den ind. En flishugger laver groft flis, som kan tørres og bruges i stier eller i bede.

Flishugger er større maskiner, de kan tage tykkere grene og kaste flis op i en trailer. Den bruger knive på en valse, knivene kan somregel afmonteres og slibes.

Når man er i skoven og fælde træer vil man bruge en flishugger istedet for en kompostkværn.

Stort udvalg i Stiga maskiner til alle opgaver i haven.
Echo og Shindaiwa er Japansk super kvalitet du kan have i mange år. og samtidigt til fornuftige priser. Så tør du være anderledes er Echo et godt valg
Fra AL-KO har vi de kendte cylinderklippere L45-7 og GU400 med det gode gamle Gudenaa brandt. AL-KO har et meget stort program i bl.a. Brændeklivere og vertikalskære
Stihl er vores sidste nye mærke som vi altid har ønsket os at forhande. Da Stihl jo har den bedste kvalitet og alle ved hvad god Stihl er.