Bahn-Larsen Skov Have og Park maskiner

Klippesystem på græsslåmaskine, opsamler plæneklipper

Hvad er opsamler og hvorfor bruge opsamler på en græsslåmaskine?

Opsamleren på en græsslåmaskine er en boks hvor alt græsafklippet bliver samlet i. Det gør at man kan bruge græsafklippet i bede eller kompostere det. En fordel er at man får en meget ren græsplæne, der er et godt luft flow i klippeskjoldet der gør at græs og små grene kommer med op i opsamleren. Altså er en ny slået plæne meget børne og hundevenlig, også selvom de render ind i køkkenet i strømpe fødder.

Hvilke ulemper er der ved at bruge opsamler?

Opsamleren skal tømmes, alt efter hvor ofte du slår græsset, kan det på en villa plæne være alt fra 5-15 gange. Når man tømmer kan man enten kører med græsslåmaskinen hen og tømme, eller man kan gå med opsamler posen eller kassen. Her skal man så tømme kassen, det kan på nogle være svære end andre, så vær opmærksom på dette.

Hvilke græsslåmaskiner kan bruge opsamler?

De er ret nemme at genkende når man først har set en, som udgangspunkt kan man sige der skal være en stor kasse bagbaghjulene. Så er der opsamler på. Det gælder både på en græsslåmaskine og en havetraktor.

Hvordan virker en opsamler?

En opsamler er som udgangspunkt placeret bag på maskinen, og kan tømmes på forskellige måder. For at få græsset op i opsamleren, kræver et at kniven giver det løft der skal til. Løftet sker ved at kniven har en vinge på enden der puster luft igennem klippeskjoldet og om i opsamleren. Opsamler maskiner leveres ikke altid med en kombi kniv, bla.a STIHL har på flere af deres modeller en speciel kniv til bioklip, som man bestiller sammen med bioproppen. Derved får man maksimalt løft og luft gennemstrømning med opsamler/udkast kniven og et rigtig flot bioklip resultat når man bruger bio kniven.